Wil jij als kameleon over straat? Of liever als jezelf? 

 november 27, 2023

door Inge Schuurmans

Elk seizoen een nieuwe collectie

Meerdere malen per jaar komt er van elk modehuis een nieuwe collectie uit. En die collecties hebben vervolgens invloed op wat er voor jou en mij in de winkel komt te hangen. Dit afwisselen van collecties gaat jaar in jaar uit door en het heeft tot gevolg dat er een enorme overvloed is aan kleding die niet gedragen wordt. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een enorme berg kleding die weggegooid wordt zonder dat het versleten is. En dat gebeurt allemaal terwijl de kledingindustrie in de top 3 staat van de meest vervuilende industrieën ter wereld.

Wat gaat hier niet goed?

Dat mensen mooie kleding willen dragen, dat begrijp ik wel. Maar je hoeft daarvoor niet elk jaar een volledig nieuwe garderobe aan te schaffen. Volgens mij is dat een teken dat er ergens iets niet helemaal goed gaat. Want waarom zou je de behoefte hebben om zo vaak nieuwe kleding te kopen? Is dat omdat je de behoefte hebt om mee te doen met dat wat anderen doen? Wil je als een kameleon opgaan in je omgeving? Of komt het omdat al die kleren net niet passen bij wie je bent?

Op zoek naar je perfecte garderobe

Hoe zou het zijn om op zoek te gaan naar een garderobe die perfect past bij wie je bent? Kleding die zo mooi is dat je er geen afstand van wilt doen? Kleding die zo lekker zit dat je er niet over denkt om het weg te doen voordat het versleten is? Zou dat ervoor zorgen dat de behoefte om voortijdig van garderobe te wisselen weg valt?

Ik help je graag bij het vinden van je ideale garderobe.

Wil je hier mee over leren?

Vraag dan nu onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>