Ufo spotten, hoeveel zie jij er? 

 november 30, 2023

door Inge Schuurmans

Net als alle handwerksters heb ook ik een heel aantal ufo's: un-finished objects. Een ufo is een project waar je ooit enthousiast aan begon, maar wat je om de een of andere reden niet afmaakte. Het ligt nog ergens in de kast op je te wachten.

Wat ik zelf prettig vind, is om eens de zoveel tijd al mijn spullen te doorlopen op ufo's. Ufo's spotten noem ik dat. Ik verzamel dan de verschillende projecten en kijk wat ik nog wil afmaken en wat ik wellicht wil vermaken tot iets anders.

Op dit moment liggen er nog 3 hemden om af te maken, ik ben een deken aan het haken voor op de bank, een sprei voor op het bed, een band om te weven en stof voor een tafelkleed. Het is tijd om deze ufo's niet langer rond te laten vliegen, maar af te maken en een plek in huis te geven.

Het afmaken van je unfinished projects geeft rust in je hoofd en in je huis. Je hebt niet nog het gevoel dat er iets ligt wat je aandacht vraagt en als het af is ligt het ook niet meer in je handwerkmand, in de lappenkast of op de naaitafel. Bovendien krijg je zicht op wat je hebt als het eenmaal af is en dat voorkomt dat je nieuwe stoffen of garens koopt terwijl je ze eigenlijk niet nodig hebt.

En als alles eenmaal af is, ontstaat er ruimte om weer iets nieuws te gaan doen.

Voor zo'n nieuw project is het leuk als het helemaal bij jou en je ideale garderobe past.

Wil je weten hoe je dat doet? In het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past leg ik je uit waar je op kunt letten. Onderaan deze pagina kun je jouw exemplaar van dit e-book aanvragen.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>