Veel volkeren waar oude tradities bewaard zijn gebleven hebben als deel van die tradities prachtige vormen van handwerk. Zo is dat ook bij de Samen, die bij veel mensen beter bekend zijn als de Lappen. Een volk dat in het Noorden van Scandinavië leeft en rondtrekt.

De Samen staan bekend om hun prachtig gekleurde kleding met contrasterende stukken. Onder andere de hoed die voor de vrouwen bij hun klederdacht hoort, is een kunstwerk op zich.

In onderstaande video zie je een verslag van het bewerkelijke proces van het maken van dit hoofddeksel.

In het Noorden van Scandinavië zijn speciale scholen waarin deze traditionele technieken onderwezen worden aan jongeren, zodat de tradities niet verloren gaan. Wat zou het mooi zijn als dit soort scholen er overal ter wereld zouden zijn, zodat geen enkele techniek verloren gaat en we ze misschien zelf op een zeker moment allemaal kunnen leren. Als we willen.

Traditionele klederdracht kan ook een mooie inspiratiebron zijn voor je eigen kleding.

Als je weet wat bij jou past, kun je details of accessoires verwerken in het geheel om zo je eigen unieke stempel op je garderobe te drukken.

Wil je leren hoe je ontdekt welke kleding bij je past, vraag dan nu onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan.

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creëerde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>