Persoonlijk kleuradvies helpt je te kiezen voor wat jou het mooist staat 

 november 29, 2023

door Inge Schuurmans

Ontdekken welke kleuren je goed staan

Persoonlijk kleuradvies kan je helpen om te ontdekken welke kleuren je goed staan. Het geeft je inzicht in welke kleuren je kunt dragen en combineren om de look te krijgen die je wilt. Dat zorgt ervoor dat je je zekerder voelt bij het kiezen en het kopen van nieuwe kleding en accessoires.

Kleur is individueel

Welke kleuren je goed staan is heel persoonlijk. Kleur is individueel. En wanneer je de juiste kleuren weet te kiezen geef je uiting aan je persoonlijkheid met je kleding. Het zorgt ervoor dat je er op je mooist uitziet, waardoor je je zelfverzekerder voelt en je bent daardoor ook aantrekkelijker.

Blauw, blauw en nog eens blauw, welke kleur past bij jou?

Omdat er zoveel kleuren zijn waaruit je kunt kiezen, kun je je overweldigd voelen als je nieuwe kleding wilt kopen. En hoe komt het bijvoorbeeld dat de kleur blauw je soms geweldig staat, en soms helemaal niet?

Als je het antwoord op die vraag weet, geeft dat je houvast bij de keuzes die je maakt.

Dat niet elke kleur blauw je goed staat, is omdat elke kleur er in verschillende tinten en intensiteiten is. Blauw is niet zomaar blauw. Er is ijsblauw, lichtblauw, babyblauw, pastelblauw, helderblauw, zachtblauw, hemelsblauw, kobaltblauw, grijsblauw, donkerblauw enz.

Daarnaast kan een kleur intenser of juist minder intens overkomen, afhankelijk van de stof die je kiest. Blauw linnen kan er daardoor lichter of zachter uitzien dan blauw fluweel.

Wat als jouw favoriete kleur je niet goed blijkt te staan?

Houd er rekening mee dat je favoriete kleur niet automatisch de beste kleur is voor jou om te dragen. Als er kleuren zijn die je geweldig staan, maar die je niet mooi vindt, draag deze dan gewoon niet.

En als je een favoriete kleur hebt die je niet mooi staat, dan kun je die wel dragen, maar niet rond je gezicht. Zo heb je toch de vrijheid die kleur in je garderobe op te nemen, zonder dat het afdoet aan je stralende uiterlijk.

Hoe belangrijk het ook is om de juiste kleuren te dragen, het is ook belangrijk om je op je gemak te voelen bij de kleuren die je draagt. Je zou je kleding kunnen zien als je tweede huid, of als je thuis. Het laat zien wie je bent en je wilt je er prettig in voelen.

Persoonlijk kleuradvies is maar één stapje op de weg naar je mooiste garderobe

Persoonlijk kleuradvies kan je heel veel waarde geven. Maar kleur is niet het enige aspect waar je rekening wilt houden als je op je best voor de dag wilt komen. In het e-book "Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past" vind je aanvullende tips, dingen waar je op kunt letten om je garderobe zo samen te stellen dat je op je best voor de dag komt. Niet alleen bij dat ene speciale feestje, maar elke dag opnieuw.

Je kunt het e-book onderaan deze pagina gratis aanvragen.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>