De drie factoren voor het vinden van je ideale garderobe

Op je reis naar je ideale garderobe kun je je laten leiden door drie verschillende dingen.

Als eerste is er dat wat je mooi vindt, je persoonlijke stijl.

Als tweede zijn er de kleur en stijladviezen zoals die door stylisten gegeven worden, en zoals ik ze je ook leer. Met deze adviezen kies je voor kleding waarbij je lichaamsvormen het best tot hun recht komen en je weet de kleuren te kiezen die maken dat je er op je best uitziet.

Ten derde ontstaat er – als het goed is – tijdens je zoektocht naar de kleding die je het liefste zou dragen nog een derde factor. Een factor die gaandeweg steeds meer ruimte in beslag kan gaan nemen.

Voelen, voelen en nog eens voelen

Het is het gevoel dat kleding je geeft. Niet alleen als je in de spiegel kijkt en niet alleen als je de stoffen voelt, maar ook wat je voelt als je een bepaald kledingstuk aan hebt. Hoe het om je lichaam valt, hoe het beweegt, en in hoeverre je er tijdens je dagelijkse bezigheden blij van wordt of niet.

Juist door die derde factor is het vinden van je ideale garderobe een proces. Het is niet iets dat je van de een op de andere dag kunt besluiten. Het neemt tijd in beslag. Tijd waarin je dingen uitprobeert. Kijkt wat lekker zit, wat je mooi vindt, waar je je mooi in voelt, maar ook om te ervaren in welke kleding je je thuis voelt.

De combinatie mooi, mooier, mooist ontstaat als je deze drie factoren op de juiste manier met elkaar weet te combineren. Want dan drukt je kleding uit wie je bent en straalt het eigenheid uit. Pas als deze drie factoren bij elkaar komen zul je merken dat je écht je eigen stijl hebt gevonden en dat je je zelfverzekerd voelt met wat je draagt.

De dagen dat je je in een te strakke spijkerbroek hijst omdat dat de laatste trend is en je niet uit de toon wilt vallen zijn dan voorbij.

Je ideale garderobe vind je niet van de een op de andere dag

Het kan misschien voelen als een teleurstelling, dat je je ideale garderobe niet van de een op de andere dag zult vinden. Maar het is ook een ontwikkelingsweg die je gaat. Naar meer en meer ontdekken wie je werkelijk bent. Dat willen en durven uitstralen gaat meestal niet van de een op de andere dag. N omdat het vinden van je ideale garderobe tijd in beslag neemt, geeft het je tegelijkertijd ook die tijd om eraan te wennen dat je jezelf laat zien voor wie je bent. En niet langer aanpast of inhoudt.

Ben je er klaar voor om die ontdekkingsreis te gaan? Vraag dan nu onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan en begin met de eerste stapjes van die reis.

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creëerde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>