Op reis naar je ideale garderobe 

 november 29, 2023

door Inge Schuurmans

De drie factoren voor het vinden van je ideale garderobe

Op je reis naar je ideale garderobe kun je je laten leiden door drie verschillende dingen.

Als eerste is er dat wat je mooi vindt, je persoonlijke stijl.

Als tweede zijn er de kleur en stijladviezen zoals die door stylisten gegeven worden, en zoals ik ze je ook leer. Met deze adviezen kies je voor kleding waarbij je lichaamsvormen het best tot hun recht komen en je weet de kleuren te kiezen die maken dat je er op je best uitziet.

Ten derde ontstaat er - als het goed is - tijdens je zoektocht naar de kleding die je het liefste zou dragen nog een derde factor. Een factor die gaandeweg steeds meer ruimte in beslag kan gaan nemen.

Voelen, voelen en nog eens voelen

Het is het gevoel dat kleding je geeft. Niet alleen als je in de spiegel kijkt en niet alleen als je de stoffen voelt, maar ook wat je voelt als je een bepaald kledingstuk aan hebt. Hoe het om je lichaam valt, hoe het beweegt, en in hoeverre je er tijdens je dagelijkse bezigheden blij van wordt of niet.

Juist door die derde factor is het vinden van je ideale garderobe een proces. Het is niet iets dat je van de een op de andere dag kunt besluiten. Het neemt tijd in beslag. Tijd waarin je dingen uitprobeert. Kijkt wat lekker zit, wat je mooi vindt, waar je je mooi in voelt, maar ook om te ervaren in welke kleding je je thuis voelt.

De combinatie mooi, mooier, mooist ontstaat als je deze drie factoren op de juiste manier met elkaar weet te combineren. Want dan drukt je kleding uit wie je bent en straalt het eigenheid uit. Pas als deze drie factoren bij elkaar komen zul je merken dat je écht je eigen stijl hebt gevonden en dat je je zelfverzekerd voelt met wat je draagt.

De dagen dat je je in een te strakke spijkerbroek hijst omdat dat de laatste trend is en je niet uit de toon wilt vallen zijn dan voorbij.

Je ideale garderobe vind je niet van de een op de andere dag

Het kan misschien voelen als een teleurstelling, dat je je ideale garderobe niet van de een op de andere dag zult vinden. Maar het is ook een ontwikkelingsweg die je gaat. Naar meer en meer ontdekken wie je werkelijk bent. Dat willen en durven uitstralen gaat meestal niet van de een op de andere dag. N omdat het vinden van je ideale garderobe tijd in beslag neemt, geeft het je tegelijkertijd ook die tijd om eraan te wennen dat je jezelf laat zien voor wie je bent. En niet langer aanpast of inhoudt.

Ben je er klaar voor om die ontdekkingsreis te gaan? Vraag dan nu onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan en begin met de eerste stapjes van die reis.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>