Kleding retour sturen is niet zo onschuldig als lijkt 

 november 29, 2023

door Inge Schuurmans

Gewoon? Of helemaal niet zo gewoon?

Kleding retour sturen vinden we de normaalste zaak van de wereld. Als je online winkelt, dan bestel je gewoon verschillende sets, je past het, houdt wat je mooi vindt en de rest stuur je terug.

Het lijkt zo logisch en eenvoudig.

Maar is het dat ook?

Niet als je weet wat er in veel gevallen verder met die kleding gebeurt!

Jouw retouren belanden in de afvalbak

Een heel deel van de spullen die we met ons alleen retourneren, worden direct afgeschreven als niet meer opnieuw verkoopbaar en die belanden in de afvalbak. Als je daar de vervoerskosten heen en weer bij optelt en de tijd die mensen daardoor extra werken, wordt dat ene kledingstuk dat je houdt ineens wel heel erg duur. Niet voor jou, maar voor de leverancier, de producent en qua impact die het op het milieu heeft.

Zo slecht weten we wat we willen

Bijna 50% van alle kleding die online gekocht wordt, wordt terug gestuurd. En dat is niet nodig. Want als je weet waar je bij een aankoop op moet letten, qua schnitt en kleur en andere kenmerken van je kledingstuk en wanneer je de maattabellen op de website secuur leest, dan kun je heel goed kiezen voor iets wat werkelijk bij je past.

Zorg daarom om te beginnen dat je helder hebt hoe jouw ideale garderobe eruit ziet.

Wil je weten hoe je dat kunt doen?

Vraag dan nu onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan, dan help ik je ermee op weg.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>