Eén streng van Manos Silk Blend is voldoende voor dit leuke project 

 november 30, 2023

door Inge Schuurmans

Jaren geleden alweer kocht een een aantal strengen prachtige wol. Eén van die strengen was een Manos Silk Blend van Manos del Uruguay. De Manos-coöperaties zijn onderdeel van de World Fair Trade Organization. Dit is dan ook een 100% Fairtrade garen dat door de "handen van Uruguay" gemaakt is.

Met elke streng die je van dit Manos-garen koopt help je een vrouw in Uruguay. De Manos coöperatie werd in 1968 opgericht met als doel om werkgelegenheid voor vrouwen in afgelegen gebieden te creëren. In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd, maar nog steeds werken er veel locale vrouwen en iedereen krijgt een eerlijk loon betaald.

Deze streng Manos Silk Blend is er een met een heleboel verschillende kleuren, van paars en roze tot okergeel, groen en bruin. De wol is handgeverfd en daardoor is deze streng uniek. Aanvankelijk kocht ik deze wol om een pop bijzondere poppenharen te geven. Maar eenmaal aan het poppen maken vond ik een traditioneel kapsel toch mooier, dus de wol bleef liggen. En zo kwam ik hem pasgeleden weer tegen.

Nu de herfst haar kou laat voelen en het zachtjesaan qua temperatuur richting winter gaat, vind ik het heerlijk om mezelf warm in te pakken. Ik draag dan niet alleen graag een trui of vest. Ik vind het fijn om er dan ook een sjaal bij te dragen, zodat mijn nek lekker warm blijft.

Eén streng is voor veel projecten te weinig, maar een sjaal kan er prima uit. Zeker als het een niet al te brede en lange sjaal hoeft te zijn. Ik besloot in dit geval om van deze Manos Silk Blend een sjaal te maken die tegelijkertijd een soort ketting is. Een sjaalketting. Daarvoor ben ik de wol gaan punniken tot een heel lange sliert. Een slier van een hele streng wol. Hoe ik die ga maken tot een sjaalketting zal ik in een volgend artikel laten zien. Het is leuk, eenvoudig te maken, stijlvol én ook nog lekker warm. Wat mij betreft de ideale combinatie.

Wil je weten wat voor jou de ideale combinatie is, zodat al het moois dat je maakt je op je mooist uit laat komen?

Vraag dan nu onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>