Bij het maken van een collectie werk je normaal gesproken met een paspop die een standaard maat heeft. Zo kan de kleding door elk model gedragen worden bij een modeshow.

Maar wanneer je echt slow wilt werken, en misschien zelfs kleding gaat maken vanaf de grondstoffen, gaat er veel meer werk in een kledingstuk zitten dan wanneer je stoffen aanschaft. In tegenstelling tot een modeontwerper die voor heel veel modellen kleding ontwerpt, wordt je “collectie” nu je eigen garderobe. En daarvoor is het handig als je een paspop op maat hebt, precies naar je eigen maten. Dat komt de pasvorm en daardoor het draagcomfort enorm ten goede.

Terwijl je wol wast, kaardt, spint en weeft kun je daarom tegelijkertijd ook werken aan een paspop op maat. Want een paspop werkt zeker bij het uitwerken van wat ingewikkelder bovenkleding wel heel erg fijn. Het is immers lastig om op je eigen lichaam alles goed te meten en passend te maken. Ook het combineren van verschillende materialen, werkvormen en kleuren tot een geheel wordt eenvoudiger als je dat van een kleine afstand en “objectief” kunt bekijken. Ook daarvoor is zo’n paspop heel geschikt.

Een mooie manier is om een torso te maken naar je eigen maten, van een stevige linnen stof, gevuld met wol.

Waar je verder rekening mee mag houden, is dat je je garderobe precies afstemt op wie jij bent. Want als je zoveel tijd steekt in het maken van een kledingstuk, dan wil je ook dat het echt bij je past.

Wil je weten hoe je dat doet?

Vraag dan nu hieronder het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan.

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creĆ«erde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>