Een paspop op maat zorgt voor comfortabele kleding 

 november 27, 2023

door Inge Schuurmans

Bij het maken van een collectie werk je normaal gesproken met een paspop die een standaard maat heeft. Zo kan de kleding door elk model gedragen worden bij een modeshow.

Maar wanneer je echt slow wilt werken, en misschien zelfs kleding gaat maken vanaf de grondstoffen, gaat er veel meer werk in een kledingstuk zitten dan wanneer je stoffen aanschaft. In tegenstelling tot een modeontwerper die voor heel veel modellen kleding ontwerpt, wordt je "collectie" nu je eigen garderobe. En daarvoor is het handig als je een paspop op maat hebt, precies naar je eigen maten. Dat komt de pasvorm en daardoor het draagcomfort enorm ten goede.

Terwijl je wol wast, kaardt, spint en weeft kun je daarom tegelijkertijd ook werken aan een paspop op maat. Want een paspop werkt zeker bij het uitwerken van wat ingewikkelder bovenkleding wel heel erg fijn. Het is immers lastig om op je eigen lichaam alles goed te meten en passend te maken. Ook het combineren van verschillende materialen, werkvormen en kleuren tot een geheel wordt eenvoudiger als je dat van een kleine afstand en "objectief" kunt bekijken. Ook daarvoor is zo'n paspop heel geschikt.

Een mooie manier is om een torso te maken naar je eigen maten, van een stevige linnen stof, gevuld met wol.

Waar je verder rekening mee mag houden, is dat je je garderobe precies afstemt op wie jij bent. Want als je zoveel tijd steekt in het maken van een kledingstuk, dan wil je ook dat het echt bij je past.

Wil je weten hoe je dat doet?

Vraag dan nu hieronder het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>