Kwaliteit, pasvorm en stijl, drie kenmerken van duurzame kleding

Als je graag kiest voor duurzame kleding, dan is het belangrijk dat de stof van goede kwaliteit is en dat de pasvorm van het kledingstuk dat je koopt of maakt perfect bij je past. Hoe vaak gebeurt het niet dat één van die twee te wensen over laat?

Maak je kleding zo, zodat het bij jouw lichaamsmaten past

Wanneer je je eigen kleding maakt, zelfs tot je ondergoed aan toe, dan kun je kiezen voor wat bij je past, voor de kwaliteit die je wilt en voor een patroon dat je op je lichaamsvormen geschreven is. Je hebt dan niet langer op de ene plaats te weinig ruimte en op de andere teveel, omdat jouw lichaamsvorm niet precies is zoals die van de beroemde modellen. En zeg nou zelf, hoeveel vrouwen hebben eigenlijk wél een lichaamsvorm zoals een model?

Zelfs je ondergoed kun je zelf maken

Dat kleding het prettigst draagt als het goed zit, is op alle kledingstukken van toepassing. En misschien op ondergoed nog wel meer dan op andere kledingstukken. Kies je ervoor om je eigen ondergoed te maken, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Van een eenvoudige uni katoen tot wol of zelf… een hemd van Znok Design in de print die ze Trollgren noemen.

 

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creëerde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>