Wanneer je met je haar helemaal in lijn wilt zijn met je slow fashion garderobe, dan zul je merken dat er een dag komt dat je naar je haarelastiekjes kijkt en denkt: ook hier zitten microplastics in. Maar hoe draag je je lange haar vast zonder?

Daar zijn een aantal mogelijkheden voor.

Als eerste kun je ouderwets kiezen voor haarlinten. Eerlijk is eerlijk, die zijn vaak glad en blijven niet de hele dag zitten. en goed alternatief kan dan een leren bandje zijn, waarbij je de ruwe kant tegen je haar aan doet. Dat verschuift niet en is wat dat betreft een prima optie.

Maar… niet iedereen wil leer gebruiken. Welke mogelijkheden blijven er dan nog over?

Heb je weleens gedacht aan een haarstokje? Een haarstokje is een stokje waarmee je met een bepaalde techniek je haar heel eenvoudig vast zet. In een knot, dat wel. Je kunt een stokje natuurlijk niet om je paardenstaart heen vouwen. Dat lukt niet.

Haarstokjes zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt ze laten maken door een kunstenaar, of je kunt er zelf een maken door een takje van een boom netjes te maken. Je neemt daarvoor een tak die iets meer dan duimdik is en je haalt er de bast af. Vervolgens maak je hem op lengte. Zo’n 16 cm is een prima lengte voor een haarstokje. Maak het stokje aan één kant wat dunner dan aan de andere kant, zo kun je het gemakkelijk in je haar steken.

En als je een heel eenvoudige oplossing wilt, dan neem je gewoon een potlood.

Ben je wel al bekend met het haarstokje en nog niet met slow fashion? Of wil je meer leren over styling?

Dan nodig ik je graag uit om onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan te vragen. Ik denk dat het bij je zal passen.

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creëerde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>