Slow fashion staat voor mij voor veel verschillende dingen. Natuurlijk staat het voor ecologisch verantwoorde materialen, voor kiezen voor kwaliteit en voor een garderobe die tijdloos is, zodat je niet elk seizoen de behoefte hebt om een nieuwe garderobe aan te schaffen.

Maar slow fashion staat voor mij ook voor handwerk. Voor slow bezig zijn. Langzaam, met aandacht, meditatief bijna. Stap voor stap jezelf onderdompelen in een proces waarvan je wel van tevoren een beeld hebt gevormd, maar tegelijk niet weet hoe het eindresultaat zal gaan zijn. Omdat er zoveel tijd mee gemoeid is en omdat natuurlijke materialen ook als het ware een eigen wil hebben. Elke steek is als een kleine stap op een weg waarvan je het einde nog niet kunt zien.

Mijn ultieme uitdaging is om op deze manier van de grondstoffen af een set kleding te maken voor mezelf. Als experiment, maar wel zo dat het draagbaar is. Dat betekent dat ik behoorlijk wat van mijn vaardigheden nog mag verbeteren. Zo heb ik mijn spinnewiel ingeruild voor een spintol en ben ik daarmee aan het leren spinnen. Eerst eens met een ruwe vacht die ik van iemand kreeg. Zodat ik de techniek goed in de vingers krijg en kan verfijnen. Om mooie kleding te kunnen maken moet de draad immers heel egaal en dun zijn. Daarnaast moet hij sterk genoeg zijn om stof van te kunnen weven. Naast wol wil ik ook plantaardige vezels gaan gebruiken, zoals linnen. Ik hoef me de komende tijd dus niet te vervelen.

Omdat er heel veel uren werk in deze set zullen gaan zitten, wil ik wel iets maken wat helemaal bij me past en wat me echt goed staat. Gelukkig weet ik waar ik op moet letten omdat ik ondertussen veel kennis heb op het gebied van styling.

Ook als je minder tijd besteedt aan het maken van je kleding, of wanneer je je kleding koopt, is het de moeite waard om je te verdiepen in styling. Dat zorgt ervoor dat je weet welke kleding je goed staat, zodat je geen misser begaat bij het kiezen van een nieuw item.

Wil je hier meer over leren?

In het gratis e-book leg ik je uit waar je allemaal op kunt letten.

Hieronder kun je het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aanvragen.

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creĆ«erde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>