Double gauze, een droom van een stof 

 november 29, 2023

door Inge Schuurmans

Double gauze is niet langer alleen voor hydrofieldoeken

Waar jaren geleden double gauze alleen bekend was van de hydrofieldoeken waar je je baby's mee afdroogt na in bad te zijn geweest, is er afgelopen jaar iets wonderlijks gebeurd. Deze zachte stof is niet langer voorbehouden voor het afdrogen van kwetsbare babybilletjes, het heeft zich een weg gebaand in zelfmaakmodeland.

Wat is double gauze?

Double gauze is een stof die bestaat uit 2 laagjes heel dunne zachte katoen die op elkaar gestikt zijn. Door het dunne en de lichte manier van weven voelt de stof heel zacht aan. Bovendien is ze heerlijk luchtig en daardoor heel geschikt voor zomerkleding. Doordat er twee lagen op elkaar zijn is de stof toch niet doorzichtig en kun je er van alles van maken, van blouse tot broek en van jurk tot zomertop.

Door de op elkaar gestikte lagen heeft de stof wat relief. Op de foto zie je een ongestreken versie, waar je heel goed kunt zien hoe de stof in elkaar zit. De "kuiltjes" zijn de plaatsen waar de stoflagen aan elkaar gestikt zijn, de bobbel waar de stof los van elkaar is.

Naast double gauze is er ook triple gauze, een stof die op dezelfde manier gemaakt is, maar uit drie lagen bestaat in plaats van twee.

Ook te koop van biologische kwaliteit!

Zoals het vaak gaat met stoffen die aan populariteit winnen, is er volop double gauze te koop voor wie zelf kleding wil maken. Ze is er zelfs in een heleboel kleuren in biologische kwaliteit. Je kunt hiervoor onder andere terecht bij Hazeltjes en Ansje.eu. Beiden hebben een webshop waar je van achter je computer heel eenvoudig de mooiste stoffen in prachtige kwaliteit kunt bestellen.

Kies voor een model waarin je op je mooist bent

Wil je weten hoe jij double gauze kunt gebruiken om op je best voor de dag te komen, vraag dan onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>