Dé uitdaging als je wilt kiezen voor slow fashion 

 november 29, 2023

door Inge Schuurmans

Een ideaal met een uitdaging

Kiezen voor een slow fashion garderobe is een prachtig ideaal, maar het komt ook met de nodige uitdagingen.

In een wereld waar fast fashion nog steeds de klok slaat, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om items te vinden die passen bij je idealen. De best bij jou passende kleuren, het juiste model, de stof die je graag wilt omdat je weet dat die je goed staat... soms is de juiste combinatie niet te vinden. Simpelweg omdat het aanbod aan milieuvriendelijke kleding van goede kwaliteit niet zo heel erg groot is.

Zo creëer je meer mogelijkheden

Het kan dan een uitkomst zijn om zelf je kleding te maken. Je hebt dan veel meer mogelijkheden, omdat je zelf een patroon kan kiezen en indien nodig zelfs aan je wensen kunt aanpassen. Je kunt de stof of het garen kiezen dat je graag wilt en meestal is er ook een kleur te koop die bij je past.

Eerlijk is eerlijk, ook op het gebied van stoffen en andere materialen is de keuze voor milieuvriendelijke materialen nog steeds een stuk beperkter. Je wilt immers niet alleen kiezen voor natuurlijke materialen, je wilt ook dat ze op een milieuvriendelijke manier geproduceerd zijn. En met name dat laatste laat nog vaak te wensen over.

Je zoektocht vereenvoudigen

Om het voor jezelf eenvoudiger te maken is het goed dat je begint met bepalen welke kleding je echt goed staat.

Weet jij welke kleuren jou goed staan?
En waar je allemaal op kunt letten als je je kleding wilt kiezen waarmee je op je mooist voor de dag komt?

In het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past geef ik je een aantal tips.
Onderaan deze pagina kun je het aanvragen.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>