Zelf gebreide kniekousen was al jarenlang een wens van me. Maar breien ging me nooit zo goed af. Ik had het nooit goed geleerd en breide erg langzaam. En bovendien kreeg ik steeds al snel last van mijn schouder, waardoor ik het nooit lang vol hield. Verder dan een paar poppenkleertjes kwam ik daarom niet.

Toch kwam ik op een zeker moment aan prachtige met de hand gebreide kousen. Je kunt ze op de foto bewonderen, ik heb ze nog steeds. Via een ruil maakte iemand voor mij deze mooie kniekousen en van dezelfde wol sokjes voor mijn dochtertje die toen nog heel klein was.

Ik koester deze kousen nog steeds.

En ondertussen is er iets bijzonders gebeurd. Een poos geleden ben ik toch weer gaan breien. Ik dacht alleen maar wat kleine projecten te kunnen doen, vanwege de pijn in mijn schouder. Maar gaandeweg ontdekte ik dat ik er geen last meer van heb.

Dat betekent dat ik nu toch zelf kleding kan breien en dat ook doe. En waarschijnlijk raad je het al: gebreide kniekousen en sokken staan ook op mijn wensenlijst om te gaan maken.

Welke dingen brei jij zoal en wat staat er allemaal op jouw wensenlijst om nog te maken?

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creĆ«erde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>