Als je in een kledingwinkel bent en je handen langs de kleding in de rekken laat glijden, je ogen de kost geeft aan de kleuren die je ziet en het comfort van een nieuw kledingstuk om je lichaam voelt in de paskamer, dan sta je er waarschijnlijk niet bij stil dat de mode industrie een van de meest vervuilende is ter wereld.

Bij kleding die via de – nu nog – gewone processen gemaakt wordt, worden veel chemicaliën gebruikt en vaak worden er kunststof vezels in verwerkt om het productieproces eenvoudiger en goedkoper te maken, de prijs zo laag mogelijk te houden en jou als klant te verleiden om elk jaar opnieuw met de nieuwste mode mee te doen.

En alsof dat niet erg genoeg is, werken medewerkers in deze industrie vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Ze maken lange dagen en krijgen een laag loon, waardoor ze bijzonder genoeg zelf in modeloze tweedehands kleding moeten lopen.

Misschien wist je dit helemaal niet.

En mogelijk vraag je je nu af wat je kunt doen om dit te veranderen.

Als je denkt dat dit te ver weg is, dat je een te kleine schakel in het geheel bent en dat je hier niets aan kunt doen, dan heb je het mis. We kunnen allemaal meehelpen aan de verandering.

Jij en ik hebben geen invloed op de werkomstandigheden die een werkgever in een ver land creëert voor zijn werknemers. En jij en ik hebben geen invloed op de middelen die boeren en producenten gebruiken bij het telen van de vezels en bij het maken en verven van de stoffen.

Maar jij en ik kunnen wel in de winkel kiezen voor kleding die op een zo eerlijk mogelijke en op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier gemaakt wordt.

Én, wat je nu direct kunt doen, is onderzoeken welke kleding het allerbest bij je past. Want als je dat weet, dan is de kans heel groot dat je minder kleding gaat kopen, omdat je geen miskopen meer doen en omdat je de dingen die je in je kast hebt ook goed met elkaar kunt combineren.

In het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past lees je op welke dingen je kunt letten om te ontdekken welke kleding je op het lijf geschreven is. Onderaan deze pagina kun je het e-book aanvragen.

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creëerde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>