Het is nog maar een paar dagen geleden dat ik hoorde van het bestaan van de bevrijdingsrok. Een rok die bij afloop van de 2e wereldoorlog van allemaal restlapjes gemaakt werd. Ik besloot er zelf ook een te gaan maken en daar ben ik direct mee aan de slag gegaan.

De bevrijdingsrokken van toen, die van net na de 2e wereldoorlog, werden allemaal ingeschreven in het rokkenregister. Elke rok kreeg een uniek nummer. En wat blijkt? Ook nu kun je je bevrijdingsrok laten registreren. Dat kan online bij het Verzetsmuseum in Amsterdam.

Dit moet je doen:

Na het uploaden ontvang je een e-mail met daarin de registratie van je outfit en het registratienummer. Je foto of video wordt samen met de toelichting die je geeft gepubliceerd op de website van het verzetsmuseum.

“Het register dient voor later. Wie haar rok laat registreren, krijgt een registratiekaart met nummer toegezonden. Het verdient aanbeveling het stempel met een dun draadje zijde op te borduren en het nummer in de rok te werken. Dit voorkomt zoek raken, aangezien men dan een verloren gegane rok kan herkennen door het nummer dat er in staat bij het register op te vragen.” Zo stelde de bedenkster van deze bevrijdingsrokken ooit.

Een van deelneemsters heeft het logo uitgeprint op transfer-papier en het nummer van de registratie er met de hand onder geborduurd. Het is zo gebruikt als een extra versiering op de rok.

Let op: registreren kan nog tot 5 mei, dus je hebt nog maar een paar dagen de tijd.

Wil je graag een bevrijdingsrok maken, maar twijfel je over het model, doe dan je voordeel met de kennis uit het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past.

Vraag het e-book nu onderaan deze pagina aan.

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creĆ«erde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>