De beste yoga bolster heeft deze kenmerken

De beste yoga bolster is er een die precies past bij jouw lichaam en de oefeningen die je doet. Het formaat van een bolster werkt het prettigst als het precies juist is. Om aan die juiste maten te komen, kun je het best eerst wat bolsters uitproberen, bijvoorbeeld op je yoga school. Weet je welke bolster(s) je fijn vindt en welke het best voor je werkt, neem dan de maten op.

Als je je eigen bolster maakt, dan kun je die exact naar jouw favoriete maten maken. Je kunt ze rond maken, vierkant of rechthoeking, net wat jij wilt.

Zo maakte ik mijn bolsters

Mijn bolsters maakte ik rond. Ik maakte er verschillende in verschillende maten en vormen. Een aantal daarvan kun je op de foto zien. Van het type meditatiekussen maakte ik uiteindelijk 5 kussens, in 3 verschillende maten. En ik maakte daarnaast 2 grote ronde bolsters. In diep roze, middenbruin, lila en ongebleekt linnen.

Ik maakte daarvoor per kussen eerst een binnenhoes van een stevige katoenen stof en die vulde ik met boekweitkaf. Boekweitkaf of boekweitdoppen (dat is hetzelfde) voor een bolster kun je het best bij een groothandel kopen, of in elk geval in een grotere verpakking dan de kleine bijvul verpakkingen voor meditatiekussens die je op veel plaatsen vindt. Je kunt het bijvoorbeeld bestellen bij De Zuidmolen, gewoon online via hun webshop.

Nadat ik het binnenkussen af had, maakte ik er een mooie hoes voor. Mijn favoriete kussens en bolsters staan niet op deze foto. Zij hebben wel dezelfde vormen, maar een andere stoffen hoes. Ik gebruikte daarvoor fluweel van biologische kwaliteit van C. Pauli. Deze stof kocht ik al lang gelden bij Pure Coverz. Helaas is ze niet meer in de collectie, maar ik ben er maar wat blij mee. Fluweel is een heerlijk zachte stof en het voelt heel fijn aan. Ik ben fan.

Wat voor bolsters vindt jij fijn? Wat voor vormen en maten hebben jouw voorkeur?

Alles is met elkaar verweven

Bij bolsters is het niet veel anders dan bij kleding. De maten, de vormen en de kleuren kies je liefst zodat ze bij je passen. Het is voor mij een gevolg van mijn slow fashion lifestyle dat langzaam maar zeker mijn hele huis steeds meer afgestemd raakt op mij. Slow fashion gaat al lang niet meer alleen om kleding, het is met alles verweven. Het is een lifestyle. De innerlijke rust en harmonie die ik bij het beoefenen van yoga ervaar, is dezelfde als die ik heb wanneer ik mij kleding, interieuraccessoires of meubels maak. Het gaat om de aandacht waarmee je de dingen doet.

Ben je nieuwsgierig naar de slow fashion lifestyle?

Meld je dan hieronder aan voor het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past, dan vertel ik je er meer over.

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creĆ«erde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>