Breinaalden zijn er genoeg op de wereld 

 november 29, 2023

door Inge Schuurmans

Nu het winter wordt krijg ik behoefte aan warme wollen kleding en zin om die te gaan breien. Herken je dat?

Nu is mijn breinaalden collectie ondertussen heel uitgebreid maar dat is voor jou misschien heel anders. Het kan zijn dat je niet de juiste dikte in huis hebt voor de wol die je wilt kiezen.

Nu weet ik dat er ontzettend veel mensen zijn die een overvloed aan breinaalden hebben. Mensen die breinaalden in de kast hebben liggen en er zelf niets mee doen.

Breinaalden zijn er meer dan genoeg, dus voordat je besluit om nieuwe te kopen kun je eerst kijken of je tweedehands breinaalden kunt vinden bij je in de buurt. Marktplaats of diverse tweedehands-, ruil-, of weggeefgroepen op Facebook zijn een goede bron voor dit soort dingen.

Zo zocht en vond ik jaren geleden een hele collectie breinaalden voor slechts 5 euro. Genoeg om verschillende breiwerken tegelijk op te zetten en ook nog in verschillende diktes.

Als je je breinaalden gevonden hebt, dan is het tijd om je zoektocht te vervolgen en het juiste garen te gaan regelen. Misschien wil je het kopen, omdat je mooi garen op het oog hebt of een bepaald idee in je gedachten hebt om te maken. Of misschien wil je je geluk nog eens beproeven en ook hiervoor in je omgeving rondvragen wie er nog wat heeft liggen. Het kan je verbazen wat er zo nog tevoorschijn komt. Het is hoe dan ook een mooi moment om de daad bij het woord te voegen en een heerlijk warme trui voor de aankomende winter te gaan breien.

Wil je ook je eigen kleding gaan breien, maar weet je niet waar te beginnen? Het klinkt misschien gek, maar het allereerste begin is om te onderzoeken welke kleding je het beste staat. Een kledingstuk breien neemt nu eenmaal best wat tijd in beslag en goede breiwol is niet goedkoop. Die tijd en dat geld wil je natuurlijk wel goed besteden. Aan een kledingstuk waar je écht blij mee bent en dat je jarenlang met veel plezier zult dragen.

Wil je eerst meer weten over welke kleding jou het best staat?

Vraag dan nu onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan. 

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>