6 Redenen om te kiezen voor tweedehands kinderkleding 

 november 29, 2023

door Inge Schuurmans

Het gebeurt vaker wel dan niet dat ik voor mijn dochter tweedehands kinderkleding koop. Wanneer de kleding mooi is, past bij wat zij mooi vindt en in de juiste maat is, vind ik het een ideale keuze. En niet zomaar, ik heb daar 5 redenen voor:

1. Het is véél goedkoper

Van Marktplaats tot de plaatselijke tweedehandswinkel en van een kennis die het verkoopt tot de weggeefgroep, kinderkleding is er in overvloed. Er is dus bijna altijd wel iets te vinden dat past bij je kind, dat nog netjes is én waarbij je een stuk goedkoper uit bent dan wanneer je nieuwe kleding koopt.

2. Er is ruim voldoende keuze in tweedehands kinderkleding

Kinderen zijn er in overvloed en ze groeien hard, dus kinderkleding blijft nooit lang draagbaar. Dat is voor degene die het koopt een nadeel, maar voor degene die het tweedehands wil overnemen is het juist een voordeel.

3. Een vlek is geen ramp

We kennen het allemaal: je kind heeft net die mooie nieuwe jurk of broek aan en er zit direct een hardnekkige vlek op of er zit een gat in na een valpartij. Die dingen gebeuren nu eenmaal. In zo'n geval is het een prettige bijkomstigheid als je niet de hoofdprijs betaald hebt voor het betreffende kledingstuk.

4. Het is milieuvriendelijk

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende die er is. Door tweedehands te kopen wanneer dat lukt, ben je niet alleen lief voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Dit is de reden dat kleding eigenlijk echt afgedragen zou moeten worden. En omdat kinderen zo snel groeien, is dat bij één kinder-eigenaar zelden het geval.

5. Soms kun je bijzondere kledingstukken of accessoires vinden

Om kinderen te helpen onderzoeken wat bij hen past kan het leuk zijn als de ruimte hebben om te experimenteren met bijzondere kleding of accessoires. Zo kunnen ze door trial en error uitvinden wat voor stijl bij ze past. Het zijn vaak juist deze bijzondere items die prijzig zijn. Extra leuk dus als je zoiets tweedehands op de kop kunt tikken.

6. Het is leuk om tweedehands kleding te verfraaien

Waar je bij een nieuw kledingstuk waarschijnlijk niet zo snel naar je naaikoffer en je borduurgaren grijpt om er je eigen stempel op te drukken, nodigt tweedehands kleding je uit om er iets eigens van te maken. Met een borduursel, een applicatie of door het patroon net even aan te passen zodat het kledingstuk nog beter bij je kind past, kun je van tweedehands kleding unieke items maken. Zo verander je een "afdankertje" in een one of a kind meesterwerk.

En jij zelf dan?

Natuurlijk kun je voor jezelf ook heel goed slagen met tweedehands kleding. Hoewel we er als volwassene meestal niet meer uitgroeien, kunnen er allerlei redenen zijn om van garderobe te willen wisselen. Een nieuwe stijl uitproberen is aantrekkelijker als het je niet te veel kost en als je er bovendien het milieu niet mee belast. En ook voor jezelf kun je kleding upgraden door er iets eigens aan toe te voegen.

Het wordt een stuk gemakkelijk zoeken naar het juiste kledingstuk als je weet welke kleding je mooi staat en waarin je echt tot je recht komt.

Wil je daar meer over leren?

Vraag dan nu onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan.

Over mij


Ik ontwierp geen mode collectie, maar een nieuwe lifestyle: 


Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en intuïtief en meditatief handwerken creëerde ik een nieuwe, heel eigen visie op fashion, die ik samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!"

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu meteen aan voor het gratis e-book en ontdek de 7 punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van je ideale garderobe, zodat je er vanaf nu op je best uit kunt zien én leer waarom juist dit de eerste stap is naar een slow fashion garderobe.

>