Maak zelf het beste kattenspeeltje voor je kat

Deze Regenboogbal is net niet helemaal rond en daardoor beweegt hij een tikje onvoorspelbaar als hij rolt. Precies zoals een kat dat leuk vindt.
Je kunt hem heel klein maken, of wat groter, afhankelijk van het speelgedrag van jouw kat.

Zo maak je deze regenboogbal

De bal van de afbeelding is gemaakt van een gepunnikte draad.

Het lijkt ingewikkeld, maar het valt reuze mee. In de video hieronder zie je hoe je hem stap voor stap kunt namaken.

OEPS De video was van YT verdwenen en wordt momenteel opnieuw gemonteerd, kom je binnenkort terug om hem te bekijken?

Wat heb je nodig om de regenboogbal te maken?

  • Tussen de 10 en 20 gram wol of katoen, naaldendikte 3,5 – 4,5. Is je garen dunner, dan kun je met 2 of 3 draden tegelijk punniken. Ik koos voor de Timona Color 110 van Online, een garen met allemaal verschillende kleuren. Dit garen had ik nog liggen. Omdat je niet zoveel nodig hebt voor dit project is het ideaal om hiervoor garens te gebruiken die je nog als restje hebt liggen.

  • Een punnikklosje;

  • Een centimeter;

  • Een stokje;

  • En een naald.

Als je niet van punniken houdt of als je geen punnikklosje hebt, kun je ook een lang koord breien van 5 of 6 steken naast elkaar. Wanneer je de ene kant recht breit en de andere kant averecht, krullen de zijkanten vanzelf naar binnen, waardoor je een vergelijkbaar effect krijgt als bij punniken. En je kunt het koord natuurlijk ook rondbreien met 4 naalden.

Wil je de bal iets groter maken? Ook dan kun je het beste een lang koord breien zoals hierboven beschreven. Je kunt dan kiezen voor een dikkere garensoort of om meer steken naast elkaar te breien, zodat het koord dikker wordt. Óf je kunt een lange tunnel (rond)breien, die vullen en daar de bal van maken. Hoe dikker je koord wordt, des te langer moet het ook zijn om er deze bal van te kunnen maken.

Let op: als je met een dikker koord werkt omdat je een grotere bal wilt maken, dan heb je ook een langer koord nodig.

Joris is fan

Joris (de kat uit de video) is fan van dit kattenspeeltje. Hij “voetbalt” ermee en hij krabt eraan. Ook Jetje (het zusje van Joris) vindt de regenboogbal een succes. Zij geeft hem een tik, gaat er achteraan, pakt hem in haar bek en neemt hem als een prooi mee naar een andere plek om daar weer opnieuw hetzelfde te doen. En Jetje vindt het ook erg leuk als we het balletje weggooien. Ze rent er dan achteraan en komt hem terugbrengen. Met grote hoopvolle ogen die vragen: “Wil je nog een keer gooien?” Dat doen we dan natuurlijk ook. Waarna hetzelfde tafereel zich herhaalt. Kortom: onze katten spelen op verschillende manieren met deze bal en het is voor hen het beste kattenspeeltje.

Elke kat heeft zijn eigen manier van spelen. De ene kat zal er dan ook wat ruwer mee omgaan dan de andere. Hou daarom in de gaten of de bal heel blijft en repareer of vervang hem als hij stuk gaat.

Zorg voor jezelf zoals je voor je kat(ten) zorgt

Natuurlijk wil je niet alleen je katten verwennen, maar ook jezelf. Als je weleens kleding of accessoires voor jezelf maakt of als je dat wilt gaan doen, dan is het fijn als die je natuurlijke schoonheid benadrukken. Wil je weten hoe je dat doet? Vraag dan onderaan deze pagina het gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past aan.

dit artikel is geschreven door:

Inge Schuurmans

Inge ontwerpt geen mode collecties, maar een nieuwe lifestyle:
Door Slow Fashion idealen te combineren met styling en authentiek handwerk creëerde zij een nieuwe visie op Fashion, die ze samenvat in de slogan: "Slow is de Nieuwe Mode!" 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Maak kennis met de
Slow Fashion Lifestyle

Klik op de knop hieronder
om nu direct je gratis e-book aan te vragen

>