Over Inge

Mag ik me even voorstellen?


Ik ben Inge en ik ben slow fashion designer.
Die term heb ik zelf bedacht.
Als jong meisje wilde ik fashion designer worden, maar de mode industrie en ik bleken niet zo goed bij elkaar te passen.

Ik ontwerp daarom geen collecties, maar een nieuwe lifestyle.
Een lifestyle waarbij je kleding draagt van mooie natuurlijke materialen van hoogwaardige kwaliteit.
Kleding die je op het lijf geschreven is.
Kleding of accessoires die handgemaakt zijn, met aandacht en met liefde. Door niemand anders dan jij.
De combinatie van die dingen noem ik: de slow fashion lifestyle.

Dat is wat ik jou ook kan leren:

In welke kleding je op je mooist bent, hoe je die kiest én hoe je doe maakt.

Waarom voor jou?

Omdat je weet hoe je je voelt als je er fantastisch uitziet en je jezelf elke dag zo wilt voelen.
Omdat je van handwerken houdt en echt bijzondere dingen wilt maken.
Omdat je weet hoe heerlijk het is als je iets voor jezelf gemaakt hebt, waar je je helemaal jezelf en uniek in voelt.

Dit is wat ik doe.

Ik leer je over styling, zodat je weet waar je op moet letten om op je best voor de dag te komen.
Handwerken is mijn “middle name”, zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen.
En door die twee te combineren, kun je unieke handgemaakte items creëren, die perfect bij jou passen en bij niemand anders zo goed als bij jou.

Het beste van alles is dat je dat allemaal online via de Slow Fashion Academy kunt leren. Vanuit je eigen luie stoel, op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Waarom ik je hierbij kan helpen?

Als jong meisje sliep ik nog net niet met een haaknaald in mijn handen. Ik hield van handwerken en ik bracht een groot deel van mijn vrije tijd al hakend, naaiend of bordurend door. Die passie voor handwerken is nooit verdwenen. Het is verweven met wie ik ben.

In mijn tienerjaren kwam daar interesse voor mode en mode ontwerpen bij. Elke week zat ik aan de tv gekluisterd als de modeshows op de BBC te zien waren. Terwijl ik mijn huiswerk moest maken, ontwierp ik stiekem mijn eigen kleding. Die maakte ik met de hulp van mijn moeder en ik combineerde ze op eigenzinnige manier met accessoires uit de kast van mijn ouders. De trendsetter in mij was geboren.

Eenmaal in de twintig deed ik een opleiding tot visagist. Er ging een wereld voor me open. Ik ontdekte van alles over kleurtypes wat ik vanaf dat moment ook op mijn kleding toepaste. Jarenlang waren groen en oranje mijn favoriete kleuren geweest, omdat dat zo mooi bij mijn groene ogen staat. Dacht ik. Dat iedereen me altijd vroeg of ik ziek was had ik nooit in verband gebracht met het feit dat ik misschien kleuren droeg die me er niet op mijn best uit lieten zien.

Toen ik levende geschiedenis ging doen bij het plaatselijke openluchtmuseum en daar in de huid kroop van een vrouw uit de vroege middeleeuwen ontdekte ik handwerktechnieken waarvan ik het bestaan niet wist. Langzaam maar zeker bekroop me het gevoel: dit zouden meer mensen willen leren, als ze maar wisten dat het bestaat.

En tot slot besloot ik styling aan mijn kennis toe te voegen, om het plaatje compleet te maken.


Ontwerpen
Modeshows en kleding ontwerpen waren mijn passie

In mijn tienerjaren deed ik niets liever dan modeshows kijken, kleding ontwerpen en die kleding vervolgens zelf maken.

Kleuren
visagie
Als visagist leerde ik over kleurtypes

Tijdens mijn opleiding tot visagist leerde ik over kleurtypes en ik ontdekte hoe groot de invloed is van kleur op hoe je eruit ziet.

Handwerken
Ik leerde oude handwerktechnieken

In de huid kruipen van een middeleeuwse vrouw zorgde dat ik handwerktechnieken leerde waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden.

Wil je nog meer weten over me?

Deze 11 dingen zeggen niet alles, maar wel veel:

1.


Toen ik nog maar een dreumes was, zat ik al naast de naaimachine op tafel als mijn moeder kleding maakte. Na de kunst te hebben afgekeken, werd handwerken ook mijn passie. Mijn moeder en mijn oma zijn mijn grote voorbeelden. 

2.


Net als alle handwerksters kan ik er enorm van genieten om stoffen en garens te voelen, maar alleen als ze van natuurlijke materialen gemaakt zijn. Glittergaren, pailletten en synthetische stoffen bezorgen me de kriebels.

3.


Jarenlang was ik poppenmaakster en de poppen die ik maakte vlogen de hele wereld over. In die tijd ontdekte ik dat ik dolgraag met mijn handen werk én liefst elke keer iets heel nieuws wil maken.

4.


Ik ben niet alleen visagiste en poppenmaakster geweest, maar werkte ook als boekhouder en ik deed de pabo en ben dus “juf”. Dat laatste helpt me om alles haarfijn uit te leggen.

5.


Als ik nieuwe dingen leer, wil ik het naadje van de kous te weten komen. Eén boek, video, cursus of opleiding over een onderwerp is zelden genoeg om mijn kennishonger te stillen. Heb ik een nieuw onderwerp gevonden waar ik meer van wil weten, dan vind je er overal in mijn huis stapels boeken over. Beetje nerdy, ik weet het, maar o zo leuk.

6.


Mij vind je 's avonds niet in de kroeg, een restaurant of bioscoop. Geef mij maar een fijne bank en een goed boek of een leuk handwerkproject. Daar word ik veel gelukkiger van. 

7.


Ooit werkte ik in het bedrijfsleven. In die tijd paste ik me aan aan de daar geldende kledingvoorschriften en ik verloor mijn persoonlijke stijl uit het oog.
Mezelf ook trouwens.

8.


Toen ik mijn eigen stijl wilde hervinden, ontdekte ik dat kleding veel meer is dan alleen iets voor uiterlijk vertoon. Wanneer je de juiste kleding kiest, dan wordt je uiterlijk een perfecte weergave van wie je van binnen bent. Het is dan alsof je kleding je de hele dag omhelst. Ik weet het, dat klinkt gek, maar zo voelt het echt voor me.

9.


Jaren geleden woonde ik in een klein huisje in de Zweedse bossen. Zonder elektriciteit en zonder stromend water. Ik heb nog altijd heimwee naar de stilte en eenvoud van het leven zoals ik dat toen had, ook al heb ik in die tijd mijn schouder zo overbelast dat ik er nog altijd last van heb.

10.


Elke ochtend en elke avond zit ik 20 minuten op een kussen “niks te doen”. Ik hou van mediteren. Eigenlijk vind ik handwerken en mediteren best op elkaar lijken. 

11.


Als ik met mijn handen werk word ik stil van binnen. Die stilte geeft me ruimte voor bezinning, voor het overdenken van wat me bezig houdt en voor het verwerken van dingen waar ik eerder niet aan toe kwam. Dan voel ik me weer een beetje alsof ik in "mijn" huisje in het bos in Zweden ben.

De Slow Fashion Academy is voor mij niet alleen mijn werk, het is een lifestyle. Een lifestyle die ik graag met je deel, omdat ik er gelukkig van word.

Wil je meer weten over die lifestyle?

De eerste stap is om te ontdekken hoe je je garderobe zo samen kunt stellen dat jij je de mooiste vrouw ter wereld voelt. In mijn Gratis e-book Ontdek Welke Kleding Perfect Bij Je Past vertel ik je hoe je dat doet.

Klik op de knop hieronder om jouw exemplaar van het e-book aan te vragen.

Vraag nu je e-book aan

en ontdek de Slow Fashion Lifestyle

>